Дейност на Комисията

Таблетки для похудения эффективные. Эффективные зеленые таблетки для похудения. Таблетки для похудения отзывы цена. Сердечная недостаточность симптомы. Бывает ли острое сердечное недостаточность. Острая сердечная недостаточность причины. Народное лечение гипертонии. Лучшие методы лечения гипертонии. Артериальная гипертония лечение. Методы лечения алкогольной зависимости. Лечение алкогольной зависимости в домашних условиях. Быстрое лечение алкогольной зависимости отзывы. Мужское бесплодие причины. Важные бесплодие причины лечение. Психологические причины бесплодия. Ринопластика до и после. Сколько стоит ринопластика в россии. Рнопластика кончика носа. Сделать пластическую операцию. Где сделать пластическая операция лица. Сколько стоит пластическая операция. Лечение артериальной гипертензии. Артериальная гипертензия рекомендации от доктора. Артериальная гипертензия степени риска.

Посетители онлайн

В момента има 62 посетителя в сайта

Анкета

Как оценявате работата на Комисията
 

signali4

Начало Новини Прессъобщения Информация за семинар на IFIAR

Информация за семинар на IFIAR

От 10.03.2014 г. до 12.03.2014 г. в Куала Лумпур, Малайзия, се проведе осмия семинар за инспекции на Международния форум на независимите одитни регулатори (ИФИАР). Семинарът беше организиран от работна група на ИФИАР със съдействието на Надзорния съвет по одит към комисията по ценни книжа на Малайзия. Освен представители на КПНРО, в семинара взеха участие 113 представители от 40 държави.

 

Съгласно програмата, семинарът беше открит с презентацията на Алекс Нг – инвестиционен директор към БНП Париба инвестиционни партньори, Хонг Конг, който направи преглед на настоящата макроикономическа ситуация и вероятните бъдещи тенденции.

Участниците бяха запознати с резултатите от второто глобално проучване, проведено между членовете на ИФИАР през 2013 г., по отношение на констатациите от извършени инспекции на одиторски фирми. Резултатите показаха, че 32 членове на ИФИАР са предоставили данни за констатации, като три са били темите за 2013 г., а именно осъществяване на комуникация с одитните комитети, оценка на риска и процедури относно рисковете от измами. Най-съществен е броят на констатациите, свързани с оценяване по справедлива стойност, тестване на вътрешния контрол и адекватност на финансовите отчети и оповестяванията.

Главният изпълнителен директор на надзорния орган на Канада и председател на работна група на Комитет за глобални публични политики към ИФИАР, актуализира информацията относно специфични теми от работния план на групата за периода от 2013 до 2015 г. Работната група на Комитет за глобални публични политики създава платформа за обмен на информация и диалог между членовете на ИФИАР и шестте най-големи глобални мрежи от одиторски фирми, които са членове на комитета.

Представител на надзорния орган на САЩ разгледа елементите на програмата за инспекции, базирана на рисковия подход и дискутира процеса при управление на риска като акцентира на използването на макроикономическа информация, анализ на пазара и идентифициране на специфичните рискови фактори за съответната компания при оценка на риска.

Следващите дни продължиха с обсъждне на специфични теми, свързани с рисково-базирания подход при извършване на инспекции; извършването на инспекции на одиторски ангажимент на банка; одиторски възнаграждения при предоставянето на услуги, несвързани с одит, включително разкриване на потенциални регулаторни рискове; същественост на констатациите и дисциплинарни действия; тестване на вътрешните контроли и използване на ИТ специалисти; тематични инспекции и инспекции на малки и средни одиторски фирми.Предостави се възможност на участниците да дискутират темите по-задълбочено в по-малки групи.

common

Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори е създадена в съответствие с изискванията на Директива 2006/43/ЕО

Връзка с нас

1000 София
ул. Сердика 22 ет. 7
тел.: +3592 983 55 39
факс: +3592 983 13 85
office@cposa.bg

 

ns-narodnosyb

Брояч на посещения

718328
ДнесДнес547
ВчераВчера543
Тази седмицаТази седмица1696
Този месецТози месец14848
ВсичкоВсичко718328