Дейност на Комисията

Как сделать потолок из гипсокартона. Как сделать подвесной потолок в доме. Какой потолок лучше сделать. Отделка ванной комнаты. Быстрая отделка ванных комнат панелями. Отделка ванной комнаты пластиковыми панелями. Кровля крыши профнастилом. Качественные материалы для кровли крыш. Крыша из мягкой кровли. Самоделки для сада. Успешные самоделки для сада своими руками. Самоделки для сада и огорода. Ванная мебель для ванной комнаты. Купить мебель для ванных комнат недорого. Заказ мебели для ванной комнаты. Бизнес малое производство. Самый малый бизнес идеи производство. Новый бизнес производство. Монтаж дверей своими руками. Быстрый монтаж входных дверей. Легкий монтаж пластиковых дверей. С чего начать ремонт квартиры. Быстрый ремонт дома с чего начать. Ремонт своими руками для начинающих.

Посетители онлайн

В момента има 13 посетителя в сайта

Анкета

Как оценявате работата на Комисията
 

signali4

Начало Новини Прессъобщения Информация за семинар на IFIAR

Информация за семинар на IFIAR

От 10.03.2014 г. до 12.03.2014 г. в Куала Лумпур, Малайзия, се проведе осмия семинар за инспекции на Международния форум на независимите одитни регулатори (ИФИАР). Семинарът беше организиран от работна група на ИФИАР със съдействието на Надзорния съвет по одит към комисията по ценни книжа на Малайзия. Освен представители на КПНРО, в семинара взеха участие 113 представители от 40 държави.

 

Съгласно програмата, семинарът беше открит с презентацията на Алекс Нг – инвестиционен директор към БНП Париба инвестиционни партньори, Хонг Конг, който направи преглед на настоящата макроикономическа ситуация и вероятните бъдещи тенденции.

Участниците бяха запознати с резултатите от второто глобално проучване, проведено между членовете на ИФИАР през 2013 г., по отношение на констатациите от извършени инспекции на одиторски фирми. Резултатите показаха, че 32 членове на ИФИАР са предоставили данни за констатации, като три са били темите за 2013 г., а именно осъществяване на комуникация с одитните комитети, оценка на риска и процедури относно рисковете от измами. Най-съществен е броят на констатациите, свързани с оценяване по справедлива стойност, тестване на вътрешния контрол и адекватност на финансовите отчети и оповестяванията.

Главният изпълнителен директор на надзорния орган на Канада и председател на работна група на Комитет за глобални публични политики към ИФИАР, актуализира информацията относно специфични теми от работния план на групата за периода от 2013 до 2015 г. Работната група на Комитет за глобални публични политики създава платформа за обмен на информация и диалог между членовете на ИФИАР и шестте най-големи глобални мрежи от одиторски фирми, които са членове на комитета.

Представител на надзорния орган на САЩ разгледа елементите на програмата за инспекции, базирана на рисковия подход и дискутира процеса при управление на риска като акцентира на използването на макроикономическа информация, анализ на пазара и идентифициране на специфичните рискови фактори за съответната компания при оценка на риска.

Следващите дни продължиха с обсъждне на специфични теми, свързани с рисково-базирания подход при извършване на инспекции; извършването на инспекции на одиторски ангажимент на банка; одиторски възнаграждения при предоставянето на услуги, несвързани с одит, включително разкриване на потенциални регулаторни рискове; същественост на констатациите и дисциплинарни действия; тестване на вътрешните контроли и използване на ИТ специалисти; тематични инспекции и инспекции на малки и средни одиторски фирми.Предостави се възможност на участниците да дискутират темите по-задълбочено в по-малки групи.

common

Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори е създадена в съответствие с изискванията на Директива 2006/43/ЕО

Връзка с нас

1000 София
ул. Сердика 22 ет. 7
тел.: +3592 983 55 39
факс: +3592 983 13 85
office@cposa.bg

 

ns-narodnosyb

Брояч на посещения

610144
ДнесДнес508
ВчераВчера668
Тази седмицаТази седмица2551
Този месецТози месец10584
ВсичкоВсичко610144